Agenda »
Celebració del dia per l’alliberament LGBTIQ+

Entitats i artistes locals participen en una jornada festiva i familiar a partir de les cinc de la tarda davant del Casal de Cultura de Solsona (Passeig del Pare Claret).

Per tercer any consecutiu, el Solsonès commemora el Dia per l’alliberament lesbià, gai, bisexual, trans i intersexual amb el lema “Més igualtat, més orgull, més amor” i una convocatòria adreçada a tots els públics i pensada també per a les famílies amb la finalitat de visibilitzar cada vegada més la diversitat. El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona, a través del SAI, i La Cugula han programat una jornada ludicofestiva el dissabte 3 de juliol.

Conduït per la rapsoda Alba Mascarella, l’acte vol arribar a tothom tot agermanant diverses disciplines. Per això, a partir de les 17.30 h la comparsa dels Espedrers engrescarà els més petits amb el gegant l’Espedrera, al costat de la Draca. La batucada la Percuteria, de Clariana de Cardener, espantarà les pors a la diferència a partir de quarts de set i, tot seguit, el Jove Ballet Solsoní interpretarà l’essència de sentir-se lliure amb una coreografia. Cap a les 19.15 h, la Cugula posarà paraules a les discriminacions que encara avui es palesen des de diferents àmbits.

Aíxi mateix, l’il·lustrador local Domènec Marmi dibuixarà en un mural el significat de les sigles que es reivindiquen cada 28J. L’acte continuarà amb una actuació de la jove cantautora local Gemm Sol, que acaba de publicar el seu primer àlbum No està bé, i es clourà amb el grup Gatzara a partir de les 20.30 h.

Celebració del Dia per l'Alliberament LGBTIQ+

« Torna