Agenda »
Col·loqui literari amb Miquel Desclot

Òmnium Solsonès proposa una tertúlia literària al voltant de dues obres del premiat poeta i traductor Miquel Desclot.

Dissabte 19 de juny, el Teatre Comarcal es vesteix de lletres i versos al punt de les 19 h. El poeta i traductor barceloní Miquel Creus, conegut popularment com a Miquel Desclot, serà a Solsona per presentar les seves publicacions més recents. Organitzat per Òmnium Solsonès i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona, l’acte serà conduït per l’escriptor i professor Josep Maria Solà, oriünd de Calaf.

Guardonat amb el 62è Premi Carles Riba de poesia i el PEN Català de Traducció Literària, Desclot partirà, per una banda, del volum d’interpretacions poètiques La bella dama sense pietat (Vitel·la, 2021), un recull de poesies catalanes, traduïdes de l’anglès, que s’ofereixen sense el text original i es presenten com a peces de ple dret. D’altra banda, la ponència també emanarà de Despertar-me quan no dormo (Proa, 2021), el poemari que ha merescut el Carles Riba 2020. Aquesta darrera obra s’erigeix com un exercici de maduresa creativa en la qual la contemplació de la natura i el diàleg amb la tradició poètica i artística conformen un univers de densitat moral i d’excel·lència formal.

Desclot s’autodescriu com un home que creu en la paraula com a fonament de l’ésser humà, justament en una època en què la paraula és objecte d’un menyspreu de dimensions històriques. De la seva trajectòria en destaca la traducció al català d’un centenar de poemes de Michelangelo Buonarroti, així com la producció en narrativa infantil i juvenil.

COL·LOQUI LITERARI amb el poeta Miquel Desclot
Quan 19/06/2021
de 
On Teatre Comarcal (Vall Fred, 20)

« Torna