Agenda »
Concert de cobla

MÚSICA: Concert de música de cobla de la Juvenil Ciutat de Solsona amb la col·laboració de Gerard FlotatsMÚSICA: CONCERT DE MÚSICA DE COBLA DE LA JUVENIL CIUTAT DE SOLSONA AMB LA COL·LABORACIÓ DE GERARD FLOTATS

El 19 d’abril el conjunt ofereix un concert de primavera d’entrada lliure al teatre comarcal amb la col·laboració del violoncel·lista solsoní. Entre altres obres, s’estrenarà també una sardana d’Albert Fontelles i Ramonet.

La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona interpretarà grans clàssics de la música de cobla de Pau Casals i Joaquim Serra juntament amb el violoncel·lista solsoní Gerard Flotats. Serà en el concert que el conjunt musical i la regidoria de Cultura coorganitzen el proper divendres 19 d’abril a dos quarts de deu del vespre al teatre comarcal d’entrada gratuïta.

Amb un concert d’aquest tipus “es vol fomentar la música de cobla més enllà de les ballades de sardanes i la festa popular, els registres als qual més associem els músics de la Juvenil Ciutat de Solsona, tot aprofitant l’alta qualitat artística del conjunt solsoní”, explica el regidor de Cultura, Albert Colell. 

El director de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, Albert Fontelles i Ramonet, per la seva banda, subratlla que “és un plaer compartir escenari amb un dels músics solsonins amb més projecció del moment, que està culminant els estudis a la Royal Academy of Music de Londres”. Concretament, tocaran “Sant Martí del Canigó”, de Pau Casals, i “Remembrança”, de Joaquim Serra.

Nascut el 2001, d’infant va començar els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música Joan Roure de Solsona i als 16 anys Gerard Flotats va traslladar-se a Anglaterra amb una beca per estudiar a la Wells Cathedral School. Des del 2019, cursa els seus estudis a la Royal Academy of Music. Ha tocat en grups de cambra com Sheku Kanneh-Mason, Guy Johnston, Radovan Vlatkovic i François Benda, i ha estat de gira per Àsia i Europa amb quartets i orquestres. També ha tocat de solista amb l’orquestra de la Royal Academy de Londres i amb la de l’AIMS Festival. El solsoní és membre actiu de formacions com la Jove Orquestra de la Unió Europea, la Nacional d’Espanya i la Jove Orquestra Nacional d’Espanya.

Estrena d’una sardana de Fontelles i Ramonet

En aquest concert s’estrenarà “Juvenil Ciutat de Solsona”, la sardana que Albert Fontelles i Ramonet dedica a la formació a la qual està vinculat des de fa més de divuit anys, els darrers vuit com a director. “Des dels inicis m’hi he sentit molt ben acollit i hi he après molt”, expressa.

El repertori de la vetllada també inclourà, entre d’altres, obres de Manuel Oltra i de Francesc Cassú i dues sardanes de lluïment de Joan Roure i Martirià Font, que seran interpretades per la trombonista Casey Sarri i el contrabaixista Adrià Cinca.

« Torna