Agenda »
Concert d’orquestra solidari

MÚSICA: CONCERT SOLIDARI DE L’ORQUESTRA CADÍ I ANDRIY VIYTOVYCH PER A UCRAÏNA

MÚSICA: Concert solidari de l'Orquestra Cadí i Andriy Viytovych per a UcraïnaEn el marc del seu vintè aniversari, l’Orquestra de cambra Cadí actuarà amb el prestigiós violista Andriy Viytovych de solista en un concert solidari per al poble d’Ucraïna.

La música és un llenguatge universal de la pau. I per això és una eina potent per reivindicar la fi de la guerra a Ucraïna i solidaritzar-se amb el seu poble. Amb aquest objectiu, l’Orquestra de cambra Cadí, dirigida pel solsoní d’origen ucraïnès Yevhen (Eugeni) Sokhatskyy, i el prestigiós viola solista del mateix país Andriy Viytovych oferiran un concert el proper 22 de maig a les set de la tarda a la Sala Polivalent de Solsona.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament, Solsona és una de les poblacions on l’Associació Orquestra Cadí, de la Seu d’Urgell, organitza un concert solidari coincidint amb l’any del seu vintè aniversari. L’entrada, que es podrà adquirir en línia al web Entradessolsones.com, val 10 euros, i dins la sala es podran fer donatius voluntaris per al poble ucraïnès, que pateix la invasió russa des de fa més de dos mesos.

Repertori clàssic

El públic gaudirà d’un repertori clàssic, que inclou obres que no s’han tocat mai abans al nostre país dels compositors ucraïnesos M. Berezovsky (1745-1777) i M. Skoryk (1938-2020) i temes de J. Svendsen, E. Elgar, A. Vivaldi i A. Piazzola. Abans del concert, es projectarà un vídeo sobre la guerra i els seus motius. Segons l’oficina de drets humans de l’ONU, des del començament de la invasió, han mort més de 3.153 civils i més de 5,5 milions de persones han fugit del seu país.

Viola principal de l’Orquestra de l’Òpera Reial Covent Garden de Londres i solista de l’Orquestra Simfònica de Londres, Andriy Viytovych ha format part de nombroses formacions europees de renom internacional i, en el vessant pedagògic, exerceix de professor de grau superior del Royal College of Music de Londres. A Solsona se’l coneix des de fa uns quants anys com a membre del claustre de professors de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS).

Portarà la batuta del concert Yavhen Sokhatskyy, conegut com a professor de les escoles municipals de música de Solsona i la Seu d’Urgell i del Conservatori dels Pirineus. Nascut a Lviv, una ciutat de 800.000 habitants situada a uns seixanta quilòmetres de la frontera amb Polònia, Sokhatskyy viu a Catalunya des de fa 21 anys, juntament amb la seva dona, la violinista Zoryana Sokhatska, també músic de l’Orquestra Cadí, amb qui té dos fills.

Quan 22/05/2022
de 
On Sala Polivalent

« Torna