Agenda »
Conferència al Museu: Divendres de pensament

CONFERÈNCIES: “L’ART DE CADA DIA” AL CICLE DELS DIVENDRES DE PENSAMENT

CONFERÈNCIES: "L'art de cada dia" al cicle dels divendres de pensament La programació és coordinada, cada any durant la Quaresma en la seva novena edició, per l’escriptor, editor i traductor Raül Garrigasait i el filòsof Víctor Pérez.
El cicle de conferències enguany proposa reflexionar sobre les arts integrades en la quotidianitat amb quatre sessions. Si bé se sol associar el consum d’art a estats contemplatius i silenciosos, hi ha creacions que es troben en els actes de cada dia, com el disseny de roba, l’arquitectura, la cuina o la tecnologia. D’aquí les conferències programades per als quatre primers divendres de març a les 19 h:
  • 3 de març, “Una moda líquida per a un present anàrquic”, a càrrec del dissenyador barceloní Josep Abril. Va estudiar Belles Arts i Moda. El 1991 va guanyar el Premi Gaudí de nous dissenyadors i va treballar per Armand Basi durant sis anys. Actualment, sota el seu propi segell, dissenya col·leccions personals i elabora vestuari per a dansa, teatre i òpera.
  • 10 de març, “Arquitectura lògica”, a càrrec de l’arquitecte Xavier Andrés. Llicenciat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC), entre els seus projectes destaquen el Mas de Pedrafita i el celler del restaurant ABaC de Barcelona. Basa el seu estil arquitectònic en els criteris de sostenibilitat i de comunió entre l’entorn patrimonial i l’espai que cal projectar.
  • 17 de març, “La cuina també pot ser expressió artística”, a càrrec de la cuinera Carme Ruscalleda. Una de les cuineres de més renom internacional, ha regentat el restaurant Santa Pau de Sant Pol de Mar, que va arribar a tenir tres estrelles Michelin, i actualment impulsa Cuina Estudi, un projecte experimental en gastronomia. També va crear el restaurant Sant Pau de Tòquio i ha publicat diversos llibres de cuina.
  • 24 de març, “L’art cíborg”, amb Moon Ribas. És artista i activista cíborg, coneguda per desenvolupar el Sentit Sísmic, que li permet percebre a temps real terratrèmols de qualsevol lloc del planeta. Va estudiar coregrafia experimental al Dartington College of Arts (Anglaterra) i recerca del moviment a la School forn New Dance Development (Amsterdam). És cofundadora de la Cyborg Foundation, organització internacional dedicada a ajudar els humans a convertir-se en cíborgs.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Els divendres de març de 19:00 a 20:30 al Museu de Solsona (pl. de Palau, 1)

« Torna