Agenda »
Conferència “L’orquestra circular”

Coincidint amb el centenari de l’Orfeó Nova Solsona i els primers vint-i-cinc anys de la Cobla Juvenil de Solsona, volem dedicar l’edició d’enguany a la música. Ho volem fer sense perdre de vista la transversalitat que, des de la seva primera edició, caracteritza el cicle de conferències “Divendres de Pensament al Museu”. El conjunt de conferències proposades per a aquesta edició dediquen una mirada polièdrica al fenomen de la música que abasta des dels sons goliardescos i canalles de la viola de roda fins a l’avantguardisme religiós d’Arnold Schönberg, passant pels paisatges sonors de la Catalunya Central medieval, el mite fundacional d’Orfeu, aquella divinitat que, amb un xic més de confiança, podria salvar les ànimes de l’avern tocant la lira i l’orgue com la clau de volta del desenvolupament musical a occident.

Marc Egea (Barcelona, 1973), músic, compositor, filòsof i poeta, conegut especialment com a intèrpret i compositor de viola de roda, obre un nou cicle de “Divendres de pensament al Museu” amb una intervenció titulada “L’orquestra circular”.

Coordinat per Víctor Pérez i Raül Garrigasait, el cicle de conferències “Divendres de pensament al Museu”, durant quatre divendres de Quaresma, enguany té com a fil conductor la música, coincidint amb el centenari de l’Orfeó Nova Solsona i els 25 anys de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Sota el títol d’Orfeu, variacions musicals, el programa s’apropa al fenomen musical amb una mirada polièdrica que abasta des dels sons goliardescos de la viola de roda fins a l’avantguardisme religiós, passant pels paisatges sonors de la Catalunya Central medieval i el mite fundacional d’Orfeu. L’entrada és lliure.

 

Dia: 06/03/2020

Hora: 19h

Lloc: Museu Diocesà i Comarcal

Contacte:  / 973482101

 

« Torna