Agenda »
Divendres de pensament al MUSEU

Cicle de conferències “Divendres de pensament al Museu”.
En la seva vuitena edició es recupera el format habitual dels divendres de Quaresma, aquest cicle se centra en la imatge de l’infern, una de les més evocades i temudes per Occident, abordant-la des de diferents disciplines: la filosofia, la literatura i la teologia. És una programació organitzada pel Museu Diocesà i Comarcal amb la coordinació de Raül Garrigasait i Víctor Pérez.

De la mà dels filòsofs Jordi Graupera i Carles Llinàs, la filòloga Raquel Parera i el poeta Enric Casasses, aquest cicle convida el públic a meditar sobre els usos de la por, les representacions literàries de l’infern, la naturalesa del mal i els aspectes foscos, fins i tot diabòlics, del món.

  • 4 de març, “La secularització de l’infern”, a càrrec de Jordi Graupera. És doctor en Filosofia per la New School for Social Research de Nova York, col·laborador en diversos mitjans de comunicació catalans i autor de l’assaig La supèrbia (Fragmenta Editorial, 2021).
  • 18 de març, “L’infern de Dante”, a càrrec de Raquel Parera. És doctora en Llengua i Literatura Catalanes. La seva recerca s’ha centrat en l’edició i l’estudi de la traducció d’Andreu Febrer (1429) de la Commedia de Dante. És membre de la Societat Catalana d’Estudis Dantescos.
  • 25 de març“Sobre el mal, entre la teologia i la filosofia contemporània”, amb Carles Llinàs, doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb una tesi sobre l’angelologia de Ramon Llull. Excerceix de professor de lògica i pensament polític modern i contemporani a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, de la qual és degà.
  • Primer d’abril, “Els dimonis de Verdaguer”, a càrrec d’Enric Casasses. 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, és un dels poetes més llegits, escoltats i respectats del país. Entre els seus llibres més recents, destaquen El nus la flor (Poncianes Edicions, 2018) i Assagets (Poncianes Edicions, 2020). També és editor del volum Dimonis: apunts de Jacint Verdaguer a la Casa d’Oració.

« Torna