Agenda »
El barri de les lletres i la música

EL BARRI DE LES LLETRES I LA MÚSICA DE SOLSONA INCORPORA MARIDATGES LITERARIS AMB PRODUCTES LOCALS

(ARXIU. Autor: Joan Solé) La plaça de Sant Joan és un dels escenaris habitualsLa plaça de Sant Joan és un dels escenaris habituals

En la seva tercera edició, el Barri de les Lletres i la Música de Solsona vol demostrar les possibilitats que permet l’aliança de la cultura, el comerç de proximitat i, per primera vegada, els productes locals. Aquest programa, que es desplegarà durant la primera quinzena d’agost, incorpora, com a principal novetat, maridatges d’obres literàries i productes locals en set rutes d’establiments.

Entre el 2 i el 13 d’agost, onze solsonins vinculats al sector cultural i botiguers faran d’ambaixadors literaris en el marc de set rutes d’establiments on es faran tastos de productes locals i deu concerts i recitals gratuïts al carrer d’artistes del Solsonès.

Amb aquesta iniciativa es vol dinamitzar l’ambient al carrer i en botigues i establiments de restauració, bo i casant la cultura amb el comerç i la producció local. 

Per fomentar la lectura des del comerç de proximitat, es programen set rutes per tres o quatre establiments cadascuna, on els ambaixadors literaris llegiran fragments de llibres que recomanen mentre es fan tastets. Així mateix, una dotzena de botigues més proposaran obres literàries que tindran exposades a l’aparador.

Els concerts a la fresca amb artistes locals són un ingredient sine qua non del Barri de les Lletres i la Música.

Plantes de regal

Una altra novetat d’enguany és que els establiments participants regalaran plantes, en el marc de Viles Florides. Tothom que assisteixi als concerts rebrà un tiquet que podrà bescanviar per una planta a les botigues adherides.

I tornarà a sortir al carrer la figura del pregoner, amb la col·laboració de Jordi Montanyà, que cada dia d’activitats al matí anunciarà les convocatòries per places i carrers.

Consulta el programa:

Per altres detalls de la iniciativa consulteu al perfil d’Instagram @elbarrideleslletresilamusica.

Enguany n’assumeixen l’organització l’Agència de Desenvolupament Local i l’Ajuntament amb la col·laboració de la Unió de Botiguers i Comerciants, Empresaris per al Solsonès i la Biblioteca Carles Morató.

« Torna