Agenda »
Espurnes barroques, música i experiències

Espurnes Barroques es presenta com un festival de Música i Experiències al Territori Barroc. Durant quatre caps de setmana entre el maig i el juny, diversos enclavaments barrocs de primera índole acolliran concerts de música barroca. Aquestes experiències sonores es lligaran amb visites, gastronomia, tallers i tot tipus d’activitats dissenyades especialment per a l’ocasió.

Visita al nucli antic a les 11 h

Una visita a Solsona com mai no s’ha sentit…, ideal per passar un matí en família. Coneixerem els racons més emblemàtics del nucli antic amb herència barroca: el carrer Llobera, els caps de biga, la casa Morató, la capella de la Mercè… I al Pou de Gel, documentat al s. XVII, ens hi espera el Bach de Francesco Nitti, amb una ressonància excepcional.

En acabar, petita degustació barroca, a càrrec de Roger Vilaginés, xef del Restaurant La Mare de la Font, maridada amb vins de la DO Pla de Bages.

Taller de gegants a les 17 h

“Instruments gegants al quarto dels gegants”. Aquest és el taller en el qual Xavier Puertas i Xavier Azcona (en col·laboració amb els Geganters de Solsona) presentaran els instruments més grans de la família de la corda fregada a la “Casa de la Mare de Déu”, on viu la família de major dimensió de la ciutat.

Concert a la capella de la Mercè a les 18.30 h

La catedral de Solsona començada al segle XIII i acabada al segle XVIII és el lloc idoni per fer aquest concert. Davant del retaule de la Capella de la Mercè, Xavier Puertas i Roger Azcona ens proposen un viatge en el temps que comença precisament a l’edat mitjana i ens fa avançar durant cinc segles. El viatge és l’excusa per repassar la història i la sonoritat de vielles, violes, violones i contrabaixos, fins arribar a la configuració que van adoptar a l’època del barroc.

Més informació i compra d’entrades a: espurnesbarroques.cat

Programa_Espurnes

« Torna