Agenda »
Espurnes confinades

El Festival Espurnes Barroques durà a terme unes Espurnes Confinades entre el 16 de maig i el 7 de juny

Espurnes Barroques és un festival crossover que programa música barroca, en entorn barroc i amb gastronomia barroca al Territori Barroc (un triangle de petits municipis entre El Miracle, Cervera i Manresa que han preservat un important patrimoni barroc).
Davant la impossibilitat de mantenir les activitats previstes degut a les circumstàncies sanitàries s’han pres tres mesures:

1. Traslladar la programació prevista per a la primavera del 2020 a la
primavera del 2021.
2. Programar unes Espurnes de Tardor al mes de setembre del 2020, amb
una previsió d’unes 6-8 actuacions.
3. Dur a terme unes “Espurnes Confinades” a través de les xarxes.

Espurnes Confinades: del 16 de maig al 7 de juny
Es duran a terme diverses accions a les xarxes d’Espurnes Barroques amb l’objectiu de la promoció integral de l’entron rural a través de la cultura, posant en valor el patrimoni i els productors del Territori Barroc, a través dels comptes de Twitter, Instagram i Facebook: @espurnesbarroques
Per això s’han dissenyat accions que —a falta de poder oferir els concerts previstos— puguin incidir en els eixos de promoció patrimonial i de promoció artesanal amb què s’amalgamen sempre les propostes musicals.

Concurs setmanal: promoció de producte i de patrimoni amb lots de productors locals com a premi, amb el lema “si no pots tenir el gust de venir al territori, que el gust del territori vingui a tu”
Cada dissabte al matí, fins al 6 de juny, es plantejarà un concurs a través d’instagram, fent preguntes que permetin descobrir elements patrimonials o culturals del Territori Barroc. Els diumenges al matí es tancarà el concurs i a la tarda se’n donarà a conèixer el guanyador.

El 23-24 de maig s’ha programat l’actuació en streaming de la violinista i vocalista Adriana Alcaide, retransmesa en directe des de l’església de la Puríssima Concepció de Pujalt (Anoia). El concert comptaràamb la presència de la il·lustradora Amanda Stefanelli.

El 30-31 d maig es preveu l’actuació en streaming (i probablement amb presència de públic) del jove organista, cantant i director Marc Díaz, que havia d’actuar al festival d’enguany amb dues agrupacions diferents. El concert es durà a terme a l’església del Miracle, a Riner (Solsonès), el retaule de la qual —el més imponent del barroc català—actualment està sent restaurat in situ. En consonància amb aquesta actuació a l’orgue històric del Miracle, el concurs versarà sobre l’orgue de la catedral de Solsona, que actualment està també en fase de restauració.

El 6-7 de juny la presència musical es durà a terme des de l’església de Santa Maria de Vergós Guerrejat, al  municipi d’Estaràs (Segarra). Però també es preveuen accions referides a Manresa, on en condicions normals
s’hauria dut a terme l’últim concert del festival d’enguany.

Per més informació:espurnesbarroques.cat

« Torna