Agenda »
Experiementació arqueològica al Museu

JORNADA D’EXPERIMENTACIÓ ARQUEOLÒGICA I PRESENTACIÓ D’UN ENTERRAMENT INÈDIT

El Museu de Solsona organitza una jornada amb activitats per a infants i adults relacionades amb l’arqueologia. Cal fer-ne la reserva prèvia.

S’aprofita la Setmana Santa per tancar el projecte del Solsonià amb una jornada d’experimentació arqueològica amb tallers per a petits i grans i la presentació d’un llibre sobre un enterrament inèdit del neolític mitjà a Lladurs. En tots els casos cal fer-ne la reserva de plaça.

Marco Pla, especialista en experimentació arqueològica d’Ebreibosc, conduirà un taller per a nens a partir de 8 anys a les 10.30 h. Es farà una activitat sobre collarets a la prehistòria i es posarà en pràctica les tècniques per elaborar una placa o collar a partir d’una pedra de pissarra. El preu del taller és de 6 euros.

A les 12.30 h, per a tots els públics, es presentarà el llibre La cista del Camp de la Bruna, Lladurs, el Solsonès. Un enterrament inèdit del neolític mitjà. El Museu oferirà una xerrada per conèixer tots els detalls, curiositats i apunts descoberts en aquest jaciment arqueològic.

Ja a la tarda, de 16 a 18 h, la jornada continuarà amb un taller per a joves a partir de 15 anys i adults sobre la talla lítica, també dirigit per Marco Pla. S’hi descobrirà aquest art i els seus canvis al llarg de la prehistòria, s’identificaran materials i es reproduirà el procés de fabricació d’una eina de l’època en sílex mitjançant la percussió directa i el retoc per pressió. Aquest taller també costa 6 euros.

Aquesta jornada es complementarà durant tota la setmana amb les activitats familiars d’arqueologia “Pren la guia de paper i investiga” i “Fes d’arqueòleg.

Jornada d'experimentació arqueològica i presentació d'un enterrament inèdit
Més informació al Museu:
Tel. 973482101
Email: 

« Torna