Agenda »
Exposició al Museu

EXPOSICIÓ: "Reflex. La influència escultòrica de la Mare de Déu del Claustre"EXPOSICIÓ: “REFLEX. LA INFLUÈNCIA ESCULTÒRICA DE LA MARE DE DÉU DEL CLAUSTRE”

Una talla romànica datada del voltant del 1200 i procedent de la Fundació Francisco Godia passa a formar part de la Col·lecció Nacional de Catalunya i és dipositada al Museu de Solsona. Del 3 de setembre al 8 de gener del 2023 es pot visitar a la sala del Transsepte.

A partir d’ara, el Museu de Solsona enriqueix el discurs sobre el romànic amb una imatge de la Mare de Déu del Nen del voltant del 1200 que el Departament de Cultura ha adquirit a la Fundació Francisco Godia. La talla segueix com a model la Mare de Déu del Claustre, tal com evidencien les mides i detalls comuns del pentinat, els plecs de la roba, la corona, l’orfebreria del genoll dret o la postura del Nen a la falta. D’aquí que el Museu tituli la seva nova mostra “Reflex. La influència escultòrica de la Mare de Déu del Claustre”, que es pot veure en un nou espai temporal del 3 de setembre al 8 de gener del 2023.

En l’acte inaugural, el dia 3 a les 18 h, Immaculada Lorés, historiadora de l’art, explicarà la importància artística d’aquesta imatge, i Ramon Planes, historiador, parlarà de les vicissituds viscudes al llarg del temps. La nova joia del romànic del museu solsoní es podrà visitar també en les jornades de portes obertes dels dies 9 de setembre, d’11 a 18.30, i 11 de setembre, d’11 a 14 h.

Quan a
On Museu de Solsona (pl. de Palau, 1)
Nom de contacte
Telèfon de contacte 973482101

« Torna