Agenda »
Exposició MEGALITISME al Museu

QUAN LES PEDRES PARLEN. EL MEGALITISME A CATALUNYA

Quan les pedres ens parlen

Aquesta exposició és una producció del grup de recerca DidPatri del Departament de Didàctica de la Història de la Universitat de Barcelona, i ha estat comisariada pel Dr. Josep Tarrús. Va ser inaugurada el febrer de 2016 al Museu Arqueològic de Catalunya de Barcelona, i des d’aleshores està en itinerància arreu del país. Al setembre de 2016 arriba al Museu D. i C. de Solsona.

Els megàlits són un dels elements patrimonials més singulars del nostre passat. Aquestes restes arqueològiques les trobem repartides arreu del territori i des de molt antic van despertar l’interès dels primers historiadors i arqueòlegs. Però, perquè trobem megàlits arreu del territori? Per a què servien?  Qui i com els construïen? On els podem trobar?… Totes aquestes preguntes i més busquen respostes en l’exposició itinerant “Quan les pedres ens parlen. Megalitisme a Catalunya“.

La mostra compta amb diversos plafons explicatius, així com diverses maquetes didàctiques, la reproducció d’una estàtua-menhir i diferents vídeos on els màxims experts en el tema ens aporten la seva visó d’aquest fenòmen.

« Torna