Agenda »
Festival ‘Espurnes barroques’

Divendres 14 de maig de 20 a 21.30h:  “PASSIÓ PEL PATRIMONI: UN POU PLE DE TRESORS”

El 14 de maig arrenca a Solsona la quarta edició d’Espurnes Barroques amb una proposta gratuïta centrada en la música i el patrimoni barroc.

Sota el lema “Passió Barroca” el festival proposa una descoberta patrimonial als claustres de la catedral de Solsona. Els germans Josep i Bernat Cabré, músics i musicòlegs, mesclaran sonoritat i patrimoni amb la conferència “Passió pel patrimoni: un pou ple de tresors”, que permetrà al públic conèixer alguns esculls musicals locals i el funcionament d’un orgue positiu, entre d’altres. Els espectadors també s’endinsaran en la tasca d’investigació d’ambdós germans, productors del projecte artístic Companyia musical, així com col·laboradors en la confecció de l’Inventari dels Fons Musicals de Catalunya.

La ponència anirà acompanyada d’un tast de productes de la pastisseria solsonina Cal Camps i de les infusions November Tea, de l’empresa cardonina Cafès Gener.

Si bé la cita cultural és gratuïta, cal reservar entrada prèvia a través del web https://espurnesbarroques.koobin.com/ per tal de controlar la capacitat.

Més informació a espurnesbarroques.cat

FESTIVAL ESPURNES BARROQUES: "Passió pel patrimoni: un pou ple de tresors"

Diumenge 16 de maig de 18.30 a 20.30 h: ‘LES PASSIONS DE L’ÀNIMA. MÚSICA, RETÒRICA I DEVOCIÓ’

La capella del Claustre de la catedral de Solsona es converteix en l’escenari del concert Les passions de l’ànima. Música, retòrica i devoció. Formada per 12 intèrprets, Companyia Musical, juntament amb el músic Jaume Cabré, acosten als espectadors una audició de barroc català i hispànic. Per aquesta ocasió, Cabré fa una selecció de romanços, villancets, motets i lletanies d’autors insignes del barroc nacional com ara Joan Cererols, Agustí Pujol i Carlos Patiño, entre d’altres.

L’acte tindrà la participació de Carles Freixes, arquitecte i director del Museu de Solsona, que impartirà una ponència sobre els vestigis vigents de la capella del Claustre després de les destruccions a mans franceses. Tot plegat, s’amanirà amb una degustació gastronòmica de productes locals. En aquest cas, els protagonistes seran els neulots de la pastisseria solsonina Sant Antoni i el Brunzit, un escumós amb mel elaborat per l’empresa vinícola d’Olius Un Pam de Terra.

Les entrades, que es poden adquirir anticipadament a través del web https://espurnesbarroques.koobin.com/, tenen un cost de 18 euros. Ara bé, els menors de 5 anys tenen entrada gratuïta i la franja d’edat d’entre els 6 i els 16 anys disposen d’un 50 per cent de descompte. Els socis/es de la Coral i els Amics tenen al seu abast un abonament. Les entrades també es vendran a taquilla al preu de 21 euros.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

FESTIVAL ESPURNES BARROQUES: 'Les passions de l'ànima. Música, retòrica i devoció'
La quarta entrega d’Espurnes Barroques, que es prolonga fins al 13 de juny, programa un total de 16 concerts, quatre conferències, un cafè-tertúlia i un taller infantil en quatre caps de setmana entre el 14 de maig i el 13 de juny.
Amb l’aposta ferma pel descobriment patrimonial i la degustació gastronòmica, el festival recorre una quinzena de municipis del Solsonès, el Bages, la Segarra i l’Anoia que han preservat un llegat barroc d’allò més singular. També s’hi sumen una vintena d’accions socials i educatives de la mà de col·lectius com AMPANS o els escolars d’ESO del Solsonès i el Bages.

« Torna