Agenda »
FESTIVAL MUSICAL ‘LA MARE’

Segon Festival La Mare

El 31 de juliol La Mare Cultural tornarà a reivindicar la incardinació de les arts en viu de segell local i d’arreu del territori amb l’entorn natural del municipi en el segon Festival La Mare. L’esdeveniment tindrà com a protagonistes principalment cantautors i artistes d’altres disciplines, com ara la fotografia i l’escultura, així com propostes gastronòmiques de proximitat. Tot mantenint el petit format, el festival es desenvoluparà al llarg d’una jornada, que engegarà a les 12 h del migdia i clourà a la mitja nit. Les entrades es poden adquirir a la plataforma d’entrades de Turisme Solsonès.

A les 12 h  del migdia Sound de Secà s’apodera del parc de la Mare de la Font amb ‘Emoriô’, un espectacle estàtic que percuta sobre el carrer. Mitjançant ritmes d’arreu d’allò més heterogenis, la banda de Cervera fusiona la dansa i el cant amb el propòsit d’abocar el públic en un paisatge sonor sensorial. Així, ‘Emoriô’ ens convida a un periple de descobertes que, de la mà d’uns personatges misteriosos, la temperatura del carrer ascendeix i en resulten energia i passió desbordant.

Creat l’any 2009, el grup segarrenc s’aferma al moviment, les melodies i la interacció, així com als ritmes afrollatins per situar la percussió en el centre d’una atmosfera visual i, a la vegada, emocional. D’aquesta manera, el conjunt, que duu teixint la seva trajectòria de més d’una dècada en una concameració de valls amples i llargues carenes, es presenta a l’espectador amb el teló de fons de l’steampunk i l’enginy coreogràfic.

A 2/4 de 6 de la tarda Lu Rois canta a la infantesa i en versa poesia i cançó. Decidida a interpel·lar el seu jo més menut per poder acaronar-lo des del futur, la compositora sabadellenca tragina el seu univers més personal amb ‘Luna nueva’ (TBC Produccions i Bankrobber), un single inèdit amb el qual inaugura el 2021. Enregistrat en viu en una sala sense públic, el nou projecte de la pianista musica aquella carta escrita a la Lu infant, nascuda una nit en què la lluna no volia brillar.

Aquesta darrera proposta discogràfica disposa de dos grans aliats a l’escenari. D’una banda, el guitarrista Santi Careta i, de l’altra, DJ Tutu. Juntament amb Lu Rois, la tríada musical redunda en una nova sonoritat mòrbida i delicada, que emergeix en un procés orgànic i col·laboratiu. Enmig d’un pèlag de pedals i sintetitzadors, l’experiment aconsegueix diluir el piano, però reservant a la veu el protagonisme que li pertoca.

A les 7 h de la tarda Eduard Gener conquereix la bauma de la Font de la Mina, amb el quart projecte musical sortit del forn l’abril d’enguany, per desfer l’enyorança a pedaços i desenrotllar l’anar i venir de l’amor dolç. ‘Enyoro el teu amor tan dolç’ (Jezz, 2021) és una proposta fidel a l’estil mestís i d’arrel jazzística, que recluta novament el bateria solsoní Andreu Moreno i el baixista de Cardona Carles Ratera.

El soulman solsoní de referència es proposa tirar endavant una idea molt personal, que traça una tradició que irromp en les antigues orquestres de swing, s’atura amb Guillem d’Efak i Guillamino i, al final, topa amb el present urbà. No és estrany que el projecte abraci, des de la microfonia moderna, peces còmplices dels ritmes negres i la poètica, que permeten mirar de cara l’optimisme i deixar de banda la incertesa de molts dies foscos.

I a les 10 h del vespre Paula Grande. Ella és mestissatge, valentia i un punt de fusió ingràvid i subtil, que va aterrar al món de la música de forma autodidacta, des del carrer i amb la intenció de transfigurar la realitat. Immersa en diversos projectes de co-creació i en l’elaboració d’un tercer disc d’estudi que veurà la llum a finals d’aquest any, la cantautora de l’Escala farà parada a la Font de la Mina i ens obrirà el fons de la seva motxilla. A l’interior, en algun indret de l’equipatge, topem amb ‘SóC’ (U98 Music, 2018), un viatge per retrobar les arrels familiars a ritme de hip-hop.

Acompanyada o bé amb les màquines i els pedals, la cantant de jazz projecta el cos per parlar de la seva ànima. En tant que introspectiva, la posada en escena subroga la franquesa en una mirada de la qual n’emergeix la veritat de l’experiència.

L’esdeveniment s’acompanyarà d’una mostra estàtica de fotografia, que tindrà la col·laboració dels artistes visuals locals Kàtia Prat, Marc Ramonet i R de Rojo, a banda de l’escultor establert a La Molsosa (Solsonès) Orri dels Ens. La gastronomia de proximitat també es farà present durant tota la jornada a través de la Cuineta d’Aquí i la barra de l’organització, que oferirà productes del territori.

 

Més informació al web www.lamarecultural.com.

Tota la programació musical de l’estiu: Tríptic_Solsona_Dona_La_Nota_2021

« Torna