Agenda »
Inauguració instal·lació: Respira l’arbre d’ESPURNES BARROQUES

Marina Berdalet i Frances Bartlett treballen amb la part més subtil dels arbres, que perviu fins i tot quan ja no hi són: l’una pinta amb fum de fusta i l’altra n’extreu aromes i sons. Juntes han fet aquesta instal·lació immersiva, amb obra gràfica i amb olors d’EssènciesCat, on hi aniran intervenint fins al diumenge 14, amb activitats participatives, i en la qual han comptat amb els alumnes de primària de Solsona.

Lloc: a l’Hospital de llobera (Consell Comarcal), a les 20.30 h

Instal·lació oberta fins al 21 de maig.

Horaris: 13 i 14 de maig, de 10h a 21h. Resta de dies: de 9 a 15h

Tast: Forn-Pastisseria Camps i Cafès Gener

Més informació i reserva d’entrades: espurnesbarroques.cat

En el 25è aniversari dels últims grans incendis de la Catalunya Central, ens ha semblat pertinent dedicar el festival a la naturalesa i a la dansa, entenent que aquesta última és l’expressió amb què els humans canalitzem artísticament el principi natural del moviment. És per això que enguany, en diversos entorns barrocs i més que mai també en entorns naturals, programem no sols algunes de les millors formacions musicals del país, sinó també diverses propostes de dansa barroca, clàssica, contemporània i flamenca i —per primer cop— ens llancem a fer 2 encàrrecs musicals i 2 encàrrecs plàstics.

Del 12 de maig a l’11 de juny, al llarg de 17 concerts, 2 instal·lacions, 2 passejades, 1 taula rodona i 1 conferència, anirem —inversament al cicle de la natura— del foc, a la fusta, al brot i a la llavor. Amb 12 produccions pròpies, subtilitzarem progressivament la dansa, des d’una dimensió humana el primer cap de setmana, a un vol de falcons i al videoart en el darrer. Tindrem a Bach com a inici i cloenda, amb les grandioses quatre Suites orquestrals dialogant amb el minimalisme. Recitarem els textos del Rector de Vallfogona —poeta del barroc per excel·lència, mort fa 400 anys— teixint un fil d’Ariadna entre cada cap de setmana i programant un espectacle a la seva església. I fins i tot posarem en dansa una orquestra, l’Orquestra del Miracle, que brotarà a les mans de Juan de la Rubia. I tot, com sempre, amb descobriment patrimonial i gastronòmic a cada concert. Veniu amb nosaltres a endinsar-vos en un bosc de sensacions, eternament en dansa?

Programa

« Torna