Agenda »
MOSTRA DE CINEMA ETNOGRÀFIC
Del Divendres, 23 setembre 2016 al Divendres, 14 octubre 2016
MOSTRA DE CINEMA ETNOGRÀFIC
Arriba a Solsona la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de la mà del Centre d’Estudis Lacetans. El primer documental que s’hi projecta és ‘La terra que no trepitgem’, sobre la construcció en tàpia a la plana d’Urgell.
El dia 23 de setembre es projecta al Teatre Comarcal el documental La terra que no trepitgem, dirigit per Adriana Salvat, amb presentació prèvia per part de la directora. Se centra en el llegat de la construcció en tàpia a la plana d’Urgell i documenta les tècniques de construcció que encara recorden els darrers tapiadors de la zona. Amb aquest treball s’estrena a Solsona la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, organitzat per l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial.
La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic continuarà els dies 30 de setembre, amb L’ofici de ganiveter, i 7 i 14 d’octubre, amb la projecció de Cuando la niebla levante i Plens de Patum, respectivament. L’objectiu de la iniciativa, que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, és donar a conèixer costums, tradicions i oficis dels nostres avis.
Divendres 14 d’octubre al Teatre Comarcal de Solsona – Plens de Patum
Dir. Rosa Cerarols, 2008 (31’)
El sociòleg i gran coneixedor de la Patum Jaume Farràs ens explicarà el significat d’aquesta festa. Seguidament hi haurà la presentació del documental a càrrec de Rosa Cerarols.
Documentats des del 1628, els “plens” deuen el seu nom al fet que van plens de foc. Se’ls considera l’espectacle més gran de la Patum: quan s’apaguen els llums, comença la música i la plaça esdevé un infern pirotècnic amb mil fuets cremant alhora. Aquest documental ofereix la visió d’aquest quadre des de l’interior, començant amb la recollida de les fulles de vidalba amb què es guarneixen els diables, fins a l’esclat final.
Organitza: Centre d’Estudis Lacetans
Col·labora: Ajuntament de Solsona
Informació: 600 335 847 / cel@lacetans.org
Teatre Comarcal, 20 h, divendres 23 i 30 de setembre, 7 i 14 d’octubre, entrada gratuïta