Agenda »
Presentació de llibre

PRESENTACIÓ DE LLIBRE: ‘L’AIGUA QUE VOLS’, DE VÍCTOR GARCÍA TUR

Òmnium Solsonès acull la presentació del llibre L’aigua que vols (Enciclopèdia Catalana, 2021), la darrera narració de Víctor García Tur, que ha merescut l’últim Premi Sant Jordi de novel·la.

L’obra gira al voltant d’una reunió familiar a l’antic xalet de vacances que acaba provocant una catarsi inesperada. En aquesta trobada, afloraran algunes coses més que els records d’infantesa. També es manifestaran algunes vivències i, sobretot, els silencis de les coses que no es van dir quan tocava. Ambientada al Quebec un mes abans del referèndum per la independència celebrat el 1995, la novel·la trafega cap a la identitat perduda i a les arrels no conegudes.

A banda de novel·lista, Víctor García Tur (Barcelona, 1981) és oftalmòleg. Va guanyar el premi Documenta amb un recull de contes, Twistanschauung (2009), i amb les novel·les Els ocells (2016) i Els romanents (2018) va obtenir els premis Marian Vayreda i Just M.Casero, respectivament, mentre que els relats d’El país dels cecs li han valgut el premi Mercè Rodoreda.

 

PRESENTACIÓ DE LLIBRE: 'L'aigua que vols', de Víctor García Tur

« Torna