Agenda »
Presentació de llibre

‘APRÈN A TOCAR EL PIANO AMB EL MESTRE ROURE I LES NOSTRES CANÇONS’

Meritxell Roure i Anna Roure presenten el llibre de partitures Aprèn a tocar el piano amb el mestre Roure i les nostres cançons, editat per l’Ajuntament de Solsona en el marc de l’Any Roure.
Un dels objectius de la celebració de l’Any Roure a Solsona, amb motiu del centenari del naixement del músic i compositor Joan Roure i Jané, és reforçar la divulgació de la seva obra. Les professores de piano i llenguatge musical Meritxell Roure i Morist i Anna Roure i Besolí, filla i neta de l’il·lustre solsoní, respectivament, són les autores del llibre de partitures Aprèn a tocar el piano amb el mestre Roure i les nostres cançons, editat per l’Ajuntament de Solsona, que es presentarà aquest dissabte, dia 30, a les dotze del migdia a la plaça de Ramon Llumà.

Trenta-un anys després de l’edició del llibre Aprenem a tocar el piano amb les nostres cançons, de Trini Mujal, surt al carrer una obra pedagògica que el complementa amb dotze pasdobles i ballets del Corpus i la Festa Major i passacarrers i ballets del Carnaval de Solsona, així com continguts didàctics per a alumnes de piano a partir del segon curs d’iniciació. “El gegant vell”, “La geganta d’en Manel”, el “Ball de l’àliga”, “El Bufi”, “La draca” o “El Comte de l’Assaltu” són algunes de les partitures que s’hi recullen.

Meritxell Roure i Anna Roure han adaptat algunes de les melodies arrelades en el patrimoni musical local, compostes en un període de trenta-vuit anys, per poder-les tocar durant les primeres etapes de l’aprenentatge d’aquest instrument. En algunes, a més, hi afegeixen acompanyaments per als professors per tocar a quatre mans respectant l’estil popular amb què van ser creades.

Tal com expliquen ambdues professores en el pròleg de la publicació, aquest nou recull està pensat “per satisfer el desig de molts infants que volen expressar amb piano el que viuen pels carrers i places amb alegria quan és festa grossa a Solsona i, alhora, per omplir el buit que els suposa com a pianistes no poder-hi participar de manera més vivencial”. Per fer l’obra visualment més atractiva, les partitures s’acompanyen d’il·lustracions de Víctor Pallarès.

L’Ajuntament ha editat 250 exemplars d’aquest llibre amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. Se’n regalarà un a cada alumne de primer i segon de piano de les dues escoles de música de Solsona i es vendrà, a un preu simbòlic, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana municipal. En l’acte de presentació, dissabte, hi participarà l’alcaldessa, Judit Gisbert, i hi actuaran Meritxell Roure, Anna Roure i l’alumne de l’Escola Municipal de Música Joan Roure Pere Terricabras.

PRESENTACIÓ DE LLIBRE: 'Aprèn a tocar el piano amb el mestre Roure i les nostres cançons'
Quan 30/04/2022
de 
On plaça de Ramon Llumà

« Torna