Agenda »
Presentació de llibre

‘UN LLENÇOL BLANC. DIETARI POÈTIC FRUSTRAT DE LA GUERRA A UCRAÏNA’

PRESENTACIÓ DE LLIBRE: 'Un llençol blanc. Dietari poètic frustrat de la guerra a Ucraïna'L’escriptor berguedà Xavier Gonzàlez-Costa presenta a Solsona ‘Un llençol blanc. Dietari poètic frustrat de la guerra a Ucraïna’ (Edicions L’Albí, 2023), prologat pel periodista Manel Alías. Els drets d’autor de l’obra es destinen a la Fundació del Convenit de Santa Clara, dirigida per Sor Lucía Caram.

Xavier Gonzàlez-Costa (Berga, 1967), escriptor, actor i activista cultural, va començar a escriure Un llençol blanc. Dietari poètic frustrat de la guerra a Ucraïna (Edicions de L’Albí, 2023) el mateix dia que Rússia va envair Ucraïna. L’obra, que l’autor presenta a Solsona el 20 de maig en un acte conduït per l’editor de L’Albí, Jaume Huch, concentra quatre mesos de dietari que ha posat versos als esdeveniments diaris del conflicte.

Segons l’editorial, el llibre alterna imatges concretes de les hostilitats i les seves seqüències, amb reflexions espontànies, dubtes morals, pors i lluites interiors. El pròleg és de Manel Alías, Premi Nacional de Periodisme i mitjans de comunicació pel rigor i el compromís amb els drets humans en la seva cobertura de la guerra a Ucraïna per a TV3 i Catalunya Ràdio.

Els drets d’autor de l’obra es destinen a la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa, dirigida per Sor Lucía Caram. Per això en el decurs de l’acte es podran veure, mitjançant un vídeo, intervencions tant de la religiosa com del reconegut periodista. Igualment, hi participaran els músics solsonins d’oringen ucraïnès Zoryana Sokhatska i Eugeni Sokhatskyy.

Xavier Gonzàlez-Costa ha cultivat la poesia, la literatura infantil, els relats breus i el teatre i ha estat reconegut amb diferents premis arreu dels Països Catalunya. Entre altres títols, ha publicat els reculls de poemes Lluny de qualsevol lloc (2009), Ventrilòquia (2010) i D’un cap de dia a l’altre (2011). La presentació a Solsona de la seva darrera obra és coorganitzada per Òmnium Solsonès i Edicions de l’Albí amb la col·laboració de la biblioteca Carles Morató i l’Ajuntament de Solsona.

Quan 20/05/2023
de 
On saló de les Homilies d’Organyà (Biblioteca Carles Morató)

« Torna