Agenda »
Presentació de llibre

PRESENTACIÓ DE LLIBRE: 'L'entremès de l'àliga a Catalunya', de Daniel Vilarrúbias‘L’ENTREMÈS DE L’ÀLIGA A CATALUNYA’, DE DANIEL VILARRÚBIAS

El Quarto dels Gegants de Solsona, amb la presència de l’àliga de la ciutat, acollirà el 20 d’abril la presentació del llibre ‘L’entremès de l’àliga a Catalunya. Noves aportacions sobre Igualada i altres poblacions’, de l’igualadí Daniel Vilarrúbias i Cuadras. Serà en format de conversa de l’autor, que és historiador de l’art i arxiver, amb el director del Museu de Solsona i expert en cultura popular, Carles Freixes.

Què són, quan apareixen, com eren i què feien les àligues processionals i festives catalanes són algunes de les preguntes que vol respondre el llibre L’entremès de l’àliga a Catalunya. Noves aportacions sobre Igualada i altres poblacions, de l’igualadí Daniel Vilarrúbias i Cuadras. També té l’objectiu de desmuntar alguns mites que han circulat sobre aquest entremès. Es presenta al Quarto dels Gegants el 20 d’abril a les 19 h amb una conversa entre l’autor i el director del Museu de Solsona, Carles Freixes.

Per als Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, impulsors de l’edició del llibre, L’entremès de l’àliga a Catalunya documenta al llarg de la història totes les àligues que representen el poder de les ciutats o seus de diòcesis catalanes. Es tracta d’una “aportació científica que contribuirà a reforçar el valor i l’interès per preservar i projectar un element tan emblemàtic del bestiari”.

La presentació d’aquesta obra, editada pel Departament de Cultura, és coorganitzada pel propi Departament, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Solsona i l’Agrupació de Geganters.

Quan 20/04/2024
de 
On Quarto dels Gegants (c. de Sant Llorenç, 33)

« Torna