Agenda »
Ruta guiada de natura i història

De Solsona al Castellvell.

El barranc de Pallarès és un torrent afluent del riu Negre. Les seves aigües i el seu entorn natural han donat acollida a l’actual ciutat de Solsona. De la mà de Sàmara Natura descobriràs la bellesa i importància del bosc de ribera i els tresors naturals del Solsonès.

Els guies de Solsona Experience t’obriran les portes a conèixer la Solsona ibèrica tot visitant el poblat del Castellvell, et transportaran a l’edat mitjana, època de màxima esplendor del castell de Solsona (actual Castellvell d’Olius) i et mostraran altres secrets de la nostra ciutat.

Entre freixes, roures i pins i envoltats de mallerengues i picots, coneixerem aqüeductes, ibers i senyors feudals. El gran mirador del Castellvell, talaia de la ciutat de Solsona, ens oferirà repòs i vistes del vinyet de Solsona i bona part de la comarca del Solsonès. Al final del recorregut hi haurà un vermut amb  productes locals.

Fitxa tècnica de la ruta:
Distància: 5 km (ruta circular)
Dificultat física: fàcil
Dificultat tècnica: sense dificultat
Desnivell: 182 m
Ruta recomanada a partir de 5 anys.

Dia: dissabte, 18 de setembre de 2021
Hora: a les 10 h
Punt de trobada: plaça del Consell Comarcal del Solsonès (Solsona)
Durada: 3 hores
Guies: Sàmara Natura i Solsona Experience
Compra d’entradesentrades.turismesolsones.com

Material imprescindible: calçat còmode, ulleres de sol, crema solar, alimentació (recomanem portar, com a mínim, un litre d’aigua per persona, doncs en dies calorosos la deshidratació pot ser important)

« Torna