Agenda »
Setmana del Medi Ambient

Aquest diumenge, dia 22, Solsona se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb una caminada i una pedalada fins a l’embassament de Sant Ponç per tal de promoure uns hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Electra Cardener Energia oferirà una visita guiada a les instal·lacions de la central hidroelèctrica situades al pantà.

La sortida tant per als que optin per caminar com per als amants de la bicicleta serà a les vuit del matí de la plaça del Camp. La caminada serà d’11,5 quilòmetres, mentre que la pedalada tindrà un recorregut de 25 quilòmetres. La tornada, com és habitual els darrers anys, serà en bus gratuït.

A les onze és previst que tots els participants hagin arribat a lloc, on hi haurà esmorzar i començarà, per grups, la visita a les instal·lacions d’Electra Cardener Energia. S’hi explicarà el funcionament del centre de control, descàrrega de dades i maniobra, amb tota la part electrònica, per il·lustrar les entranyes d’una central hidroelèctrica moderna, a més de les dues turbines de les instal·lacions i els reguladors d’oli, entre altres elements.

L’embassament de Sant Ponç té una capacitat de 25 hectòmetres cúbics. En aquesta visita Electra explicarà també el volum de llars als quals es pot subministrar electricitat posant l’accent en el fet que el consum prové de fonts d’energia cent per cent renovables. A partir de les dotze del migdia es tornarà a Solsona.

 

La setmana del 20 al 27 de setembre de 2019 és una setmana de mobilitzacions a nivell mundial per reivindicar la preocupació per la gran crisi climàtica, mediambiental que afecta a la vida i la Biodiversitat de la terra i que va acompanyada a una crisi de valors.

És un problema que afecta a tots els continents i els efectes són prou visuals arreu del món. Cal canvis dràstics en el nostre model de viure, cal una real justícia climàtica i treballar colze a colze a petita i gran escala.

Nosaltres podem contribuir a un model més sostenible del planeta, a través d’hàbits responsables en la vida quotidiana, gestió d’empreses, més pedagogia i accions a les escoles, associacions, ajuntaments, etc.

🗣 La veu popular pot empènyer fort, si som molts i a la una.

🌏 L’emergència climàtica és una realitat!!!!!!

📣 Mobilitzem-nos i sortim al Carrer !!!

« Torna