Agenda »
Tallers i activitats pels infants

SOLSONA DEDICA UN CAP DE SETMANA A LA INFÀNCIA AMB UNA DOTZENA DE TALLERS I ACTIVITATS

Porta per títol Solxicsona i es durà a terme els dies 21 i 22 de maig

Solsona dedica un cap de setmana a la infància amb una dotzena de tallers i activitats
10/05/2016
• La majoria de propostes es concentraran dins i fora la Sala Polivalent 
• Totes les cites, excepte l’espectacle teatral, són gratuïtes 
Fins ara a Solsona es dedica cada any una setmana a la gent gran –tindrà lloc del 30 de maig al 5 de juny– i un cap de setmana als joves. Però en canvi no hi havia lloc en el calendari per a jornades específicament adreçades al col·lectiu infantil. Enguany, per primera vegada, l’Ajuntament, a través dels Serveis Socials del Consell Comarcal, i el Consell d’Infants organitzen el Solxicsona, un cap de setmana pensat per als més petits i les seves famílies. Per als dies 21 i 22 d’aquest mes s’han programat una dotzena de propostes, totes gratuïtes llevat d’una obra de teatre.
Tallers de globoflèxia, titelles, jocs gegants, pintar cares, capgrossos i elaboració de postres, zumba i inflables; un joc de pistes; un rocòdrom i tir amb arc; una caminada i un espectacle infantil faran les delícies de la mainada a partir de 3 anys. La majoria de cites es concentraran dins i fora la Sala Polivalent. En alguns casos es requereix la inscripció prèvia abans del dimecres 18.
Per a l’alcalde i responsable directe de la regidoria d’Acció Social, David Rodríguez, “de la mateixa manera que la gent gran i els joves tenen els seus dies, està bé que la ciutat ideï un programa pensat per als més petits i que Solsona es vagi adaptant a aquest sector de la població també quant a oferta de lleure”. A més, aquesta ha estat una de les línies de treball del Consell d’Infants d’aquest curs. La voluntat de la regidoria és que el Solxicsona, el nom del qual juga amb el topònim i el concepte xic, tingui una continuïtat en el temps.
El dissabte 21, de deu del matí a dos quarts d’una del migdia, la Sala Polivalent acollirà la majoria de tallers: un de globoflèxia a càrrec d’Ares Espais Lúdics; un altre de titelles amb feltre a càrrec d’Amisol; un de jocs gegants amb El 6 i un de pintar cares conduït per Enric Farràs. En el mateix horari se’n faran dos que, tot i ser gratuïts, també requereixen inscripció prèvia: elaboració de postres amb el Forn de Pa Camps a la cuina del Casal Cívic i un altre de capgrossos a càrrec de Pau i Jan Reig al vestíbul de la Sala Polivalent. Qui hi estigui interessat ha d’apuntar-s’hi trucant al telèfon 973 48 32 34, o bé enviant un correu electrònic asolxicsona@gmail.com.
A la una del migdia, la monitora d’Espaigua Anna Novelles oferirà una sessió de zumba al mateix indret oberta a totes les famílies amb ganes de ballar. Durant tot el matí, d’altra banda, hi haurà servei de bar (entrepans i begudes) a càrrec d’Amisol. Així mateix, de deu a dues, a la placeta de la Sala Polivalent hi haurà instal·lats inflables per a diferents edats a partir dels 3 anys.

Un joc de pistes pel nucli antic

El programa es reprendrà dissabte a dos quarts de cinc de la tarda amb un joc de pistes d’una hora de durada pels carrers del nucli antic que sortirà de la Sala Polivalent. Porta per títol “El misteri dels sants-carrers”, s’hi podrà participar per grups de tres o quatre persones i hi haurà un premi per al grup que resolgui el joc amb menys temps. També requereix inscripció prèvia i es recomana dur prismàtics. L’última proposta de dissabte torna a la placeta de davant la Sala Polivalent amb un rocòdrom i tir amb arc de dos quarts de sis a dos quarts de vuit.
Per diumenge, l’itinerari curt de la tradicional caminada popular que organitza cada any el Centre Excursionista del Solsonès, que arriba a la vint-i-tresena edició, s’adapta per al públic infantil. En la caminada curta, de 12 quilòmetres, els nens i nenes, a més a més, hauran de localitzar unes balises. La sortida serà a les vuit del matí de la plaça del Camp.

Espectacle d’El Cau de l’Unicorn

Finalment, diumenge a les sis de la tarda al Teatre Comarcal, la regidoria de Cultura programa l’espectacle infantil Akäshia, el viatge de la llum, a càrrec de la companyia El Cau de l’Unicorn. Recomanat per al públic a partir de 5 anys, és un muntatge de grans titelles i actors en llum negra que versa sobre l’amor pels llibres i l’amistat i la set d’adquirir nous coneixements. Les entrades es vendran al preu únic de 5 euros a partir del 9 de maig a l’Oficina de Turisme i una hora abans de l’espectacle a taquilla.
Col·laboren en aquesta primera edició del Solxicsona la Diputació de Lleida, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Departament de Cultura, el Centre Excursionista del Solsonès, Amisol, El Servei d’Intervenció Socioeducativa del Solsonès, el Forn de Pa Camps, el Patronat de Turisme del Solsonès i Espaigua.

« Torna