Agenda »
Teatre musical “Artús i els seus homes”

Teatre Comarcal de Solsona.
Diumenge 8 de novembre a les 18 h

Arriba a Solsona l’irreverent musical català basat en Monty Python ‘Artús i els seus homes’

Aquest diumenge arriba al Teatre Comarcal solsoní, per primer cop en català, l’adaptació de la comèdiaSpamalot, dels arxiconeguts britànics Monty Python. La companyia santpedorenca In Bocca al Lupo representarà en una única funció l’esbojarrat musicalArtús i els seus homes. Les entrades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme fins divendres al migdia. Anticipades, valen 13 euros, i a taquilla, a partir d’una hora abans de l’espectacle, 15 euros.
Estrenat pel grup de teatre bagenc fa un any, aquest musical es basa en el muntatge estrenat a Broadway el 2004 a partir de l’argument del film del 1974 Els cavallers de la taula quadrada. És una paròdia mordaç de l’època medieval i dels musicals, i ha recollit èxits durant tota una dècada de representacions arreu del món, gràcies a les seves riques partitures, espectaculars coreografies i textos absolutament irreverents. Guillem Cirera signa la direcció i la coreografia d’aquest espectacle català.
Un dels atractius més destacats d’aquesta proposta és la música interpretada en directe, sota la direcció de Joan Comaposada, per un conjunt de nou músics, que acompanyen la quarantena d’actors que mobilitza el xou. De la partitura destaquen els temes “Ei, que no sóc mort”; “La cançó que fa així”; “Pots trobar el teu Greal”; “Què li ha passat al meu paper”, “Ell es diu Lancelot”, i el més conegut, “A la vida cal ser positiu” (en anglès, “Always look on the bright side of life”, de la pel·lícula La vida de Brian).
Esquetxos cèlebres

L’espectacle ofereix un encadenament àgil i creatiu d’esquetxos plens de la sàtira i l’humor de Monty Phyton, entre els quals hi ha el cèlebre del rei Artús i el seu escuder cavalcant sense cavall i repicant dos cocos, els de les orenetes, el castell francès, els homes que diuen ni o el conill assassí.

En la missió divina del rei i els cavallers de trobar el Sant Greal, els personatges lluitaran contra bèsties sanguinàries i adversaris màgics i terribles. Entre els elements més còmics, no hi faltaran una arengada, un orangutan, gats i una vaca.
Artús i els seus homes és la segona obra musical d’In Bocca al Lupo, després del seu èxit Sister Act. Aquest jove grup de teatre va constituir-se el 2011 a Santpedor amb la voluntat d’oferir una alternativa al teatre musical de la Catalunya central. El seu darrer projecte “és un cant a la juguesca i la diversió, que de ben segur assolirà una comunió inèdita entre actors i públic”, segons la mateixa companyia.
UN TAST DEL XOU AQUÍ.
Dia: diumenge 8 de novembre de 2015
Hora: 18 h
Lloc: Teatre Comarcal de Solsona (c. del Vall Fred, 20)
Preu: 13 euros anticipada, a l’Oficina de Turisme (fins al divendres 6); 15 euros a taquilla, a partir d’una hora abans de la funció

« Torna