Agenda »
TROBADA de GEGANTONS i FESTA dels OFICIS

Festa dels gegantons i dels oficis

Durant el matí hi haurà un taller per confeccionar un cap gros que pugui participar a l’aplec de la tarda.

Festa dels Oficis, a la Sala Polivalent de 10.30 a 13 h, amb tallers gratuïts, on hi haurà una activitat de gegantons, que permetrà confeccionar-se el propi cap gros per participar a la trobada de la tarda. També hi haurà tallers de picapedrer, patronatge i disseny, cuina, fotografia i educació viària. Per a aquest darrer, s’aconsella dur bicicleta i casc.

Ampliar les alternatives de lleure per a les famílies durant les vacances i, al mateix temps, promocionar els oficis locals són els objectius que hi ha darrere d’aquesta convocatòria, que l’any passat va reunir un centenar de participants.

 

Feta dels gegantons, amb cercavila pel nucli antic

A la plaça Major, a partir de les 17 h, arrencant amb les inscripcions, un berenar, la plantada d’elements, un concurs d’acoloriment i el sorteig de dos nans. De 18.30 h a 20 h tindrà lloc una cercavila pel nucli antic finalitzant amb una ballada final a la plaça Major.

La banda solsonina Trinxaranga serà l’encarregada de posar-hi la música. En aquesta edició, s’hi han convidat també els Bessons de la Geltrú, dos dracs infantils del bestiari de Vilanova i la Geltrú.

Per poder prendre part en el sorteig de dos nans, que és gratuït, només caldrà dur una peça per fer recórrer pels carrers i inscriure’s al moment d’iniciar-se l’aplec, que l’any passat va atraure 75 nens i nenes. En la Trobada de Gegantons s’hi congreguen tot tipus d’elements, alguns de casolans i d’altres de professionals, que reprodueixen la imatgeria gegantera de Solsona i altres contrades, així com personatges fantàstics de tot tipus.

https://solsonaturisme.com/ca/que-fer/fires-festes/trobada-de-gegantons-per-sant-roc/

« Torna