Agenda »
Trobada de GEGANTONS

TROBADA DE GEGANTONS 

El primer dissabte d’agost a la plaça Major. 

La Trobada de Gegantons de Solsona democratitza els ballets amb un sorteig obert a tots els infants
La Trobada de Gegantons de Solsona, que el proper 6 d’agost arriba a la dinovena edició, presenta diverses novetats, entre les quals hi ha l’obertura dels ballets a tots els infants a partir d’una edat, encara que no tinguin un element propi per fer-ho. Les inscripcions dels aspirants a ballador es realitzaran a l’Ajuntament de dilluns a divendres vinent i se seleccionaran a través d’un sorteig.
El públic infantil és el protagonista de la Trobada de Gegantons i, per tant, s’ha d’oferir a tots els nens i nenes amb l’edat mínima l’oportunitat de posar-se sota les rèpliques menudes d’alguns dels gegants i elements del bestiari més populars del Carnaval i la Festa Major de Solsona i fer-les ballar. Amb aquesta idea, l’Ajuntament i la Colla Gegantera del Carnaval, coorganitzadors de l’aplec, han decidit obrir els ballets. L’edat mínima per optar-hi és de 8 anys, excepte per al ball de bastons, que enguany també s’afegeix en el repertori de danses, per al quan s’acceptaran nens d’entre 4 i 7 anys.
Les inscripcions es duran a terme entre els dies 18 i 22 al consistori solsoní. Es pot fer per telèfon, al 973480050 (extensions 107 o 134), o bé per correu electrònic acultura@ajsolsona.cat o intervencio3@ajsolsona.cat. El sorteig per escollir els balladors tindrà lloc el dilluns 25 a les set de la tarda a les dependències municipals.

Assajos a partir de l’1 d’agost

Els assajos es duran a terme de l’1 al 5 d’agost a les vuit del vespre a la Sala Polivalent, una cita que serà oberta a tothom.

Programa d’actes

El programa de la Trobada de Gegantons començarà a les cinc de la tarda del dia 6 a la plaça Major. De cinc a sis hi haurà obertes les inscripcions a la trobada, exposició d’elements folklòrics i berenar. Tot seguit, cercavila pel nucli antic durant tres quarts d’hora i a les set, un acte d’agraïment per al mecenatge de la draca xica. A un quart de vuit hi ha programats els ballets i el ball del Gegantó del Pi de Barcelona a càrrec de la Colla Gegantera del Pi –la voluntat és que cada any hi prengui part una peça no local per donar-la a conèixer. Per acabar, es realitzarà el sorteig de dos caps per a tots els infants que hi participin amb qualsevol element folklòric.

La dinovena Trobada de Gegantons és organitzada per les regidories de Cultura i Educació i la Colla Gegantera del Carnaval amb la col•laboració dels Grallers La Rauxa, Pai Pai Band, l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona i la Colla Gegantera del Pi. Si bé cada any coincidia amb la celebració de Sant Roc, a partir d’ara tindrà lloc el primer dissabte d’agost per tal d’evitar que se solapi en l’agenda amb altres trobades geganteres de Catalunya. El balanç de l’anterior edició va ser considerat un èxit, amb la participació de 111 figures i 350 assistents procedents de tot el Solsonès i comarques veïnes.

« Torna