Agenda »
Vigília de Sant Joan

REBUDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ PER CELEBRAR EL SOLSTICI D’ESTIU

Rebuda de la Flama del Canigó per celebrar el solstici d'estiuAmb el lema “La Flama és viva, viu-la!”, Òmnium es manté fidel la vigília de Sant Joan a la tradició dels Països Catalans de rebre la Flama del Canigó per celebrar el solstici d’estiu tot reivindicant la unitat de les terres de parla catalana.

Els actes de la vigília de Sant Joan a Solsona, carregats de simbolisme per la mescla del foc, com a element regenerador, la unitat de la llengua i la geografia i l’entrada a l’estiu, a Solsona començaran a les 20 h amb l’ofrena de la Flama del Canigó a la Mare de Déu del Claustre a la catedral. Continuaran, a partir de les 20.30 h, amb la seva rebuda a la plaça del Camp, acompanyada de l’Orquestra Patinfanjàs, i l’encesa del peveter.

La colla de Trabucaires de Solsona, amb motiu del 450è aniversari de la primera galejada a la ciutat, serà l’encarregada enguany de la lectura del manifest, un text escrit per Daniela Grau, militant associativa, social i política nord-catalana i professora jubilada d’alemany i català.

A continuació, es lliurarà la flama als diferents municipis de la comarca per encendre les seves fogueres respectives, es cantarà “Els Segadors” amb l’Orfeó Nova Solsona i s’encendrà la foguera de Sant Joan al Camp del Serra.

Els actes de la vigília de Sant Joan a Solsona són organitzats per Òmnium Cultural i la regidoria de Cultura amb la col·laboració del Consell Comarcal, la Confraria de la Mare de Déu del Claustre, l’Associació del Pubillatge Solsoní, els Trabucaires de Solsona, l’Orquestra Patinfanjàs, l’Orfeó Nova Solsona i la Fundació Volem Feina.

« Torna