Agenda »
Xerrada i tallers sobre ELS CONTES a la biblioteca

LA BIBLIOTECA SOLSONINA PROGRAMA UNA SETMANA MONOGRÀFICA SOBRE ELS CONTES

La biblioteca solsonina programa una setmana monogràfica sobre els contes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Biblioteca Carles Morató de Solsona programa una setmana monogràfica amb  tres activitats al voltant dels contes per a totes les franges d’edat amb el doble objectiu de fomentar la lectura entre els més menuts i, al mateix temps, facilitar una mirada crítica a les famílies. Totes les propostes són gratuïtes, però ateses les limitacions de capacitat, requereixen la inscripció prèvia.

Censurar per protegir o per infantilitzar?

Per a les famílies amb infants a partir de 4 anys hi ha una doble activitat programada amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn de Solsona. El divendres 16 a les set la tarda la plaça de Ramon Llumà serà l’escenari d’una xerrada per a adults que porta per títol “Censurar els contes per protegir la quitxalla o per infantilitzar-la?”. L’impartirà Montse Colilles, psicòloga i formadora. En aquesta sessió, s’abordarà el debat al voltant dels valors dels contes tradicionals i la narració oral, s’hi analitzarà els prejudicis que pot tenir la mirada adulta i què hi ha darrere la polèmica decisió de censurar algunes versions de contes clàssics.

Tallers i narracions amb Patricia McGill

Finalment, per als nens i nenes, el dissabte 17 a les deu del matí també a la plaça de Ramon Llumà, Montse Colilles i la narradora Patricia McGill conduiran quatre tallers per conèixer alguns contes populars i les seves versions en format d’àlbum, llibre d’artista o llibre il·lustrat. Sota al títol “Hi havia una vegada… moltes històries per escoltar, llegir i jugar”, les famílies podran trobar una àmplia varietat d’estils pictòrics i d’il·lustracions per presentar personatges i relats –aquest material quedarà exposat durant l’estiu al saló de les Homilies d’Organyà per consultar-lo de forma autònoma–. Aquests tallers es complementaran amb la narració oral de quatre contes tradicionals a càrrec de Patricia McGill.

Les inscripcions a totes aquestes activitats es poden cursar presencialment a la Biblioteca Carles Morató, per telèfon al 973483839, o bé per correu electrònic a biblioteca.solsona@ajsolsona.cat.

Activitat: xerrada per a adults “Censurar els contes per protegir la quitxalla o per infantilitzar-la?”, a càrrec de Montse Colilles
Dia: divendres 16 de juliol
Hora: 19 h
Lloc: plaça de Ramon Llumà 

Activitat: tallers per a famílies amb infants a partir de 4 anys “Hi havia una vegada… moltes històries per escoltar, llegir i jugar”, conduïts per Montse Colilles i Patricia McGill
Dia: dissabte 17 de juliol
Hora: 10 h
Lloc: plaça de Ramon Llumà

« Torna