Notícies »
Revetlla de Sant Joan

La celebració ancestral del solstici d’estiu als Països Catalans amb l’arribada de la Flama del Canigó ja ha arrelat a Solsona amb un esquema consolidat els darrers anys. Òmnium Cultural del Solsonès i la regidoria de Cultura organitzen aquest dijous, dia 23, una tarda i vespre d’actes populars i tradicionals amb la col·laboració de nombroses entitats locals.

La Flama que es farà arribar a Solsona serà rebuda a les tres de la tarda a Oliana, d’on iniciarà un recorregut amb el Club BTT del Solsonès i Espaigua a les quatre. Paral·lelament, es durà a terme un campionat de butifarra al Bar Cantàbric. A les sis, hi ha programades sardanes a la plaça Major amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.

Sant Joan_SOlsona

Els actes continuaran a les vuit del vespre, quan és prevista l’arribada de la Flama pel portal del Pont, que serà rebuda amb una galejada d’honor dels Trabucaires. La pubilla de Solsona, la de les comarques lleidatanes i les donzelles d’honor realitzaran, tot seguit, una ofrena a la imatge de la Mare de Déu del Claustre a la catedral. A la plaça Major, a continuació, el foc es convertirà ja en l’element central de la festa amb una roda de foc a càrrec del Drac Solterra i l’actuació de la colla de Diables La Xera.
L’itinerari, encara dins el nucli antic, continuarà pel carrer del Castell fins davant la casa consistorial, on s’afegirà a la comitiva la corporació municipal fins al portal del Castell. En aquest punt, com és tradicional, s’encendrà el peveter i es lliurarà la Flama a la comitiva de Sant Llorenç de Morunys. A continuació, es farà la lectura del Manifest de la Flama, enguany escrit per l’escriptor ebrenc Andreu Carranza. Amisol és l’entitat convidada per a aquest moment del programa. Finalment, al Camp del Serra s’encendrà la foguera de Sant Joan, moment culminant de l’acte, i es convidarà tothom a coca i xocolata.
La festa de la vigília de Sant Joan a Solsona és previst que mobilitzi prop de 150 persones, a banda del públic que s’hi sumi. Hi col•laboren els Trabucaires de Solsona, l’Esplai Riallera, el Club BTT del Solsonès, Espaigua, l’Agrupament Baixa Ribera Salada, l’Orquestra Patinfanjàs, el Drac Solterra, els Diables La Xera, l’Associació del Pubillatge Solsoní, el Centre Excursionista del Solsonès, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, la Fundació Volem Feina, Amisol i el Bar Cantàbric.