Notícies »
Jornades Europees del Patrimoni, 12-13 d’octubre

Per quinzè any consecutiu, Solsona se suma a les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), una iniciativa que té per objectiu apropar el patrimoni cultural i turístic a la ciutadania amb activitats gratuïtes per a tots els públics.

Visites guiades, portes obertes, un espectacle i un taller de fotografia són algunes de les propostes, d’entrada lliure, que Solsona ofereix a ciutadans i visitants durant tot el cap de setmana de les JEP per apreciar el patrimoni cultural de la zona. És una iniciativa organitzada a la ciutat pel Museu Diocesà i Comarcal, Catalonia Sacra i l’Ajuntament.

Al Museu Diocesà i Comarcal hi haurà portes obertes divendres i dissabte d’11 a 18.30 h i diumenge d’11 a 14 h. Així mateix, divendres a les 20 h organitza Camins del Paradís, un espectacle basat en poemes de Jacint Verdaguer, a càrrec del rapsode i tenora Valentí Maymó. La programació continuarà  dissabte a les 11 h amb un taller de fotografia amb Polaroid adreçat a les famílies en el marc de l’exposició “Aguaitant Solsona. Memòria gràfica de la ciutat fins al 1927”. Tot i que és gratuït cal fer-ne la reserva prèvia trucant al 973482101. Finalment, diumenge a les 12 h, l’estudiant Júlia Sunyer presentarà “Clarà, la cara i la creu d’un passat”, un treball de recerca antropològica, social i cultural del poble natal de la jove. Tota la programació de les JEP organitzada pel Museu es pot consultar amb més detall aquí.

D’altra banda, també es pot descobrir el funcionament d’una nevera pública entre els segles XVII i XIX amb les jornades de portes obertes que l’Ajuntament organitza al Pou de Gel en l’horari habitual: dissabte d’11 a 12.30 h i de 17 a 18.30 h, amb visita guiada a les 12.30 i a les 18.30 h, i diumenge d’11 a 12.30 h amb visita guiada a les 12.30 h i a les 13 h.

Diumenge a les 18 h hi ha l’opció de conèixer la catedral de Santa Maria amb una visita guiada gratuïta en el marc de Catalonia Sacra. S’hi fa un recorregut per conèixer des del llegat de la primitiva església romànica fins al temple gòtic. En aquest cas també cal fer la reserva prèvia, trucant al 693720202, o bé enviant un correu a reserves@cataloniasacra.cat.