Notícies »
Concursos de la Fira del Tió

Les restriccions derivades de la COVID-19 han fet canviar el format de la Fira del Tió de Solsona, que en la seva sisena edició es transforma en un certamen “versió XXL”, repartit en diferents escenaris i durant més dies, entre el 5 i el 20 de desembre. No hi haurà mercat d’artesania a la plaça Major, però sí que es mantindran tallers familiars, concursos, espectacles infantils i actuacions musicals per dinamitzar el nucli antic, el comerç local i el sector de la restauració amb l’ambient nadalenc propi d’aquests dies.

Bases dels concursos

1. Què han cagat els tions de la UBIC?

Busca almenys 20 tions en aparadors (punt blau) i digues què han cagat!

Es tracta de buscar els tions que hi ha als aparadors de la UBIC, veure què han cagat i anotar-ne almenys 20 en un full que us lliuraran a l’oficina de turisme de Solsona. Els 50 primers participants amb tot el full correcte entre els dies 5 i 12, i els 50 primers entre els dies 13 i 20 de desembre tindran un esmorzar o berenar gratuït a gastar a qualsevol establiment del Gremi d’Hostaleria del Solsonès, per valor de 4 €, tiquet que us lliuraran a l’Oficina de Turisme una vegada retorneu el full havent anotat l’objecte que cada tió ha cagat a cada establiment.

El recorregut es podrà fer entre els dies 5 i el 20 de desembre de 2020 i el full podrà ser lliurat com a molt tard el dia 22 de desembre.

Els participants poden ser infants de menys de 14 anys acompanyats d’un adult, i només es podrà participar al concurs una vegada.

Entre tots els participants, es sortejarà una entrada familiar per a quatre persones al Zoo del Pirineu (visita guiada i toca-toca), que ofereix la UBIC.

 

2. Cadena solidària de regals a Instagram

Seguint la iniciativa de “Cadena solidària de regals” si compres a #Solsona i/o al #Solsonès un regal per a qui vulguis i ho comparteixes al teu perfil entre el 5 de desembre de 2020 i el 7 de gener de 2021, pots guanyar un dels deu lots de producte local que sortegem. No oblidis de mencionar @cadenaderegals, etiquetar #cadenaderegals, i fer-ho córrer!

Objectiu: Dinamitzar el comerç i la restauració locals, tot promovent la compra als establiments de casa i el consum de productes artesans de proximitat per als regals d’aquests dies.

Què es vol aconseguir?

– Que els establiments del nostre territori segueixin vius i dinamitzin els nostres carrers i pobles, i per això els recolzem consumint i comprant a Solsona i a la comarca, afavorint que tot es quedi aquí.

– Començarem la campanya durant els actes de la Fira del Tió 2020 (versió XXL), però volem que tingui continuïtat, en definitiva, es tracta d’una consciència social perquè el nostre territori segueixi més viu i solidari.

– Que a través d’Instagram es pugui viralitzar la iniciativa etiquetant a persones, a establiments comercials i de serveis, a bars, restaurants, artesans locals, etc., en definitiva que ajudi a fer una cadena (que no es trenqui), a través de la nostra xarxa de contactes i se’n faci molta difusió.

– Que sigui una iniciativa popular, altruista i sense ànim de lucre.

Funcionament:

1- Pensa a qui vols regalar alguna cosa

2- Pensa què li pot fer servei, que ho tinguem al territori

3- Escull un establiment o productor local on fer la teva compra i fes una foto del producte o servei que has comprat (i si la foto és divertida encara millor, però no imprescindible!)

4- Compateix la teva experiència a Instagram mencionant a @cadenaderegals i etiquetant la foto #cadenaderegals, a més a més, també pots etiquetar el comerç i la persona a qui ho regales, explicant-li què és una cadena de regals i animant-la a seguir-la

5- Segueix al perfil @cadenaderegals per a participar en el sorteig de deu lots de productes locals, entre totes les fotos penjades que reuneixin els requisits, entre els dies 5 de desembre de 2020 i el 7 de gener de 2021.

6- Si n’estàs satisfet, torna al punt 1 i fes-ho tantes vegades com vulguis 🙂

Consideracions:

-Cada persona regala alguna cosa del comerç/productor local/serveis de restauració a una altra persona, s’ha d’identificar bé el producte o l’establiment.

-No hi ha límit de preu, ni el regal a fer ha de ser del mateix import del que t’han fet.

-Exemples: un sopar en un restaurant o en un cafè, un paquet de botifarres, un pollastre criat al Solsonès, una sessió de fotos, una planta, un servei de tallat de cabells, un pastís, un article fet per un artista local, un lot de formatges elaborats al Solsonès, etc…

– Es sortejarà deu lots de productes locals entre tots els participants que mencionin @cadenaderegals i etiquetin #cadenaderegals entre els dies 5 de desembre de 2020 i el 7 de gener de 2021. A més, es recomana que es posi també #FiradelTió2020

-Aquesta iniciativa comença amb aquest sorteig entre tots els participants, però la voluntat és que després es segueixi fent la cadena, per tal de seguir promovent la idea de comprar i consumir al nostre territori i mantenir vius els establiments que animen els nostres carrers.

-Els lots de productes locals són elaborats amb productes del territori per Riuverd i Amisol i els ofereixen l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i Solsonès Fires, com a organitzadors de la Fira del Tió.

– La iniciativa s’ha emmirallat en una iniciativa popular portada a terme en una altra població, i des d’un grup d’estudiants del cicle d’activitats comercials de Solsona i els organitzadors de la Fira del Tió s’ha desenvolupat.

– El sorteig dels lots de producte es realitzarà en viu des del perfil @cadenaderegals entre els dies 8 i 11 de gener de 2021 i s’anunciarà als 10 afortunats per aquest mateix perfil.

 

3. “Fem pinya al Solsonès”

Amb el lema “Fem pinya al Solsonès” es tracta de recollir els tiquets de compra d’establiments del Solsonès que estiguin associats a la UBIC Solsona, al Gremi d’Hostaleria del Solsonès o a l’Associació de Turisme de la Vall de Lord. Caldrà dipositar-los en una de les bústies d’aquesta campanya entre els dies 5 i 20 de desembre de 2020, que es troben ubicades a l’Oficina de Turisme de Solsona, a l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord, a l’Oficina de Turisme del Miracle, al Consell Comarcal del Solsonès o a l’Ajuntament de Solsona.

Entre tots els tiquets es farà un sorteig de quatre vals de compra per valor de 150€ cadascun per gastar als establiments associats a la UBIC, als bars/restaurants associats al Gremi d’Hostaleria del Solsonès o a l’Associació de Turisme de la Vall de Lord.