Cinema de muntanya

“El Tour 2024 de les Pelis del Festival de Muntanya de Torelló” amb la projecció de la Pel·lícula:

PASANG: IN THE SHADOW OF EVEREST
Nancy Svendsen. EUA. 2022. 71’
Gran Premi VILA DE TORELLÓ al millor film 2023
El documental narra el tràgic i inspirador viatge de Pasang Lhamu Sherpa per convertir-se en la primera dona nepalesa a pujar l’Everest, el 1993. VOSC

Teatre

NUES. Així parim i així renaixemNues, és una obra pensada per a la reflexió de les persones adultes.

Nues és un projecte que neix sense saber que està naixent. Sorgeix de forma espontània de la necessitat de dues amigues de connectar i expressar el reguitzell d’emocions, turments i contradiccions que s’han anat generant a partir de la nostra primera experiència envers la maternitat: la gestació i la pèrdua de la Cala, el seu part sabent-la ja sense vida i el dol que tot aquest moviment genera. Una experiència intensa i dolorosa que amb el temps s’ha convertit en llum i en l’impuls de tot aquest projecte que ara veu la llum. La maternitat t’obre en tots els sentits, de dalt a baix, i per tant obre també el canal creatiu. Totes les dones que formem part de Nues utilitzem el nostre art per expressar aquestes vivències la forma més pura, donant lloc a un espectacle interdiscinplinar que integra dansa, teatre, narrativa, poesia, teles acrobàtiques, música, pintura i art visual.

En moments on la vulnerabilitat i la contradictòria percepció del temps han protagonitzat capítol rere capítol de la nostra vida, l’art ens ha salvat, ens ha possibilitat sortir de nosaltres i de la nostra monotonia, ens ha permès cridar, regenerar-nos i col·locar-nos a un altre lloc, podent així tenir una altra mirada sense deixar d’abraçar el moment present.

Dies i horaris:
– divendres 24 de maig de 2024: a les 21 h
– dissabte 25 de maig de 2024: a les 19 h
– diuemenge 26 de maig de 2024: a les 12 h i a les 18 h
Lloc: Tatrau Teatre de Solsona

Preu: 13 euros

Venda online de les entrades: entradessolsones.com
Una hora abans de començar l’espectacle al Tatrau Teatre fins a esgotar localitats

TEATRE

TEATRE: 'La punta de l'iceberg', de La Virgueria‘LA PUNTA DE L’ICEBERG’, DE LA VIRGUERIA

Dirigit per Isis Martín i Aleix Fauró i interpretat per Patrícia Bargalló i Paula Jornet, La punta de l’iceberg és un espectacle sensorial sobre el desig i el plaer femenins bastit a partir d’històries i experiències reals. Les dones hi parlen com a subjectes de plaer i no com a objectes. Hi parlen de la pròpia pell, la pròpia llengua i la pròpia carn. El plaer és concebut aquí com a revolució.

Com vivim la sexualitat? Què ens atrevim a viure i què ens atrevim a preguntar? Com va ser el nostre despertar sexual? Contenia culpa? La nostra sexualitat és més lliure ara que fa vint anys? Com continua la vida eròtica una vegada ens desprenem de totes les capes de tabús, mentides i exaltacions? Aquestes són algunes de les preguntes a què vol menar la reflexió d’aquesta obra.

Es podrà veure al teatre comarcal el 3 de maig a les 21 h amb entrada gratuïta. És una de les iniciatives organitzades per la regidoria de Feminismes i SIAD del Consell Comarcal dins la programació del 8M d’enguany, que duu per lema “Els nostres cossos, les nostres vides”. Mireu-ne el tràiler aquí.

Caminada Popular

Caminada popular a l’entorn de Solsona.

Sortida de 8 a 2/4 de 9 de la plaça del Camp. Possibilitat de fer 15 km o 20 km.

Més informació a: Instagram.com/cexsolsones/